skip to Main Content

Webteksten laten schrijven? Vertrouw op de SEO-pen van een copywriter

Meer bezoekers trekken naar je website? Potentiële klanten binnen twee minuten overtuigen van je kunnen? Lezers aanzetten tot actie? Sterke webteksten zijn een investering die tot veel rendement kunnen leiden. Een professionele copywriter houdt rekening met je doelgroep, de kernwaarden van je bedrijf en de wijze waarop jij je wilt positioneren. Het resultaat? Een goed vindbare website vol overtuigende, aantrekkelijke webteksten. Tekstbureau Lexi Perfect schrijft ze graag voor je!

Webteksten: de basis van een goede website

Veel ondernemers denken dat een website slechts fungeert als hun ‘online visitekaartje’. Correct? Deels. Maar ook jammer. Want een website kan zoveel méér zijn dan dat. Met treffende webteksten en een passend design is je website een ongeëvenaarde klantenmagneet. Je krachtigste verkooptool. De plek op het wereldwijde web waarop jij je profileert als autoriteit binnen je vakgebied.

Kortom: een goede website is geen luxe, maar een must.

Hoe ziet een effectieve webtekst eruit?

Webteksten schrijven is een vak apart. Een deskundige copywriter of tekstschrijver kiest haar woorden even creatief als zorgvuldig. Ze verdiept zich grondig in jouw doelgroep, missie, visie en unique selling points. Zodat jouw stem op papier doorklinkt en klanten jou – en niet een ander – willen benaderen. Bied je kwaliteit? Mooi. Maar realiseer je dat er meer partijen zijn die adverteren met een op-en-top verzorgd product of een niet-te-evenaren dienst. Waarom moet een klant voor jou kiezen?

Uit je webteksten moet blijken wie je bent, waarom je doet wat je doet en waar je voor staat. Websitebezoekers moeten een binding voelen met je bedrijf. Zodat ze zich willen verbinden aan je onderneming.

SEO-teksten: vergroot je vindbaarheid

Klanten werven met je website? Daarvoor moet je vindbaar zijn in het grote zoekmachinewoud. Je hebt dus webteksten nodig die volgens de laatste SEO-regels zijn geschreven. Als copywriter met SEO-ervaring en actuele vakkennis zorg ik ervoor dat elke webtekst in ieder geval voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Ik verwerk je hoofdzoekterm in de tekst op een natuurlijke manier;
  • Je zoekterm komt niet te veel en niet te weinig, maar in de juiste hoeveelheid voor;
  • Je webteksten bevatten geen taalfouten;
  • Pakkende metatitels en metabeschrijvingen zijn inbegrepen bij iedere webtekst;
  • Ik gebruik relevante gerelateerde zoekwoorden binnen je topic;
  • Elke webtekst bevat synoniemen van de hoofdzoekterm;
  • Er staan voldoende links in je webteksten;
  • De SEO-vriendelijke indeling van de pagina – kopjes, alinea’s en vetgedrukte termen – is afgestemd op de scannende internetlezer;
  • De webteksten die ik schrijf, communiceren relevante informatie op een aansprekende manier.

Ervaren copywriter en SEO-tekstschrijver

Een website opzetten is geen simpele taak. Wervende teksten schud je immers niet zomaar uit je mouw. Goed nieuws: ze vloeien wél in rap tempo uit mijn copywriterspen. In het Nederlands en Engels.

Ik heb inmiddels bijna tien jaar ervaring als copywriter. Het schrijven van wervende teksten is voor mij dagelijkse kost. Mijn aanpak kenmerkt zich door kwaliteit en empathie. Ik mix creativiteit met grammaticale perfectie en verdiep me in jou en je doelgroep.

Wat ik niet schrijf? Snelle verkoopverhalen vol nietszeggende superlatieven. De klant van tegenwoordig houdt namelijk niet van lege omhulsels. Wat ik wel schrijf? Krachtige wervende teksten met inhoud die tot de verbeelding spreken. Zodat potentiële klanten vlug begrijpen hoe jouw bedrijf hun probleem kan oplossen.

Webteksten laten schrijven?

Klaar voor een site vol wervende webteksten? Neem gerust eens contact met me op om je wensen te bespreken. Tekstbureau Lexi Perfect biedt voordelige webtekstenpakketten waarmee je ‘goed uitgerust’ het internet op gaat. Creëer een website die gevonden mag worden!

Klaar om je doelgroep te raken met tekst?

PORTFOLIO
Back To Top