skip to Main Content

Vertaler Engels | Lexi Perfect

Een vertaler Engels nodig die een zakelijke of creatieve tekst kan vertalen? Dan zoek je waarschijnlijk een native speaker van het Nederlands én Engels die beide talen tot in de puntjes beheerst. Lexi Perfect vertaalt niet alleen je woorden, maar ook je boodschap, thema, stijl en toon. Van het Nederlands naar het Engels en vice versa. Als vertaler Engels met bijna tien jaar ervaring houd ik tijdens het vertaalproces ook rekening met culturele verschillen. Zodat je teksten in twee talen aanslaan!

Vertalen van Nederlands naar Engels

Wil je een internationaal publiek bereiken? Dan wil je je teksten natuurlijk vertalen van Nederlands naar Engels. Als native speaker van beide talen help ik je graag. Omdat ik naast vertaler Engels ook tekstschrijver ben, zorg ik ervoor dat je vertaling er niet uitziet als een vertaling. Ik vertaal niet alleen de woorden, maar ook het gevoel van je tekst. Zo weet je zeker dat je boodschap bewaard blijft wanneer je teksten laat vertalen van Nederlands naar Engels.

Vertalen van Engels naar Nederlands

Je hebt een Engelse tekst vol prachtige uitdrukkingen en woordspelingen. Hoe vertaal je die nu op correcte én creatieve wijze? Vertalen van Engels naar Nederlands is een kunst. Een goede vertaler Engels kent de taalregels op haar duimpje en is tevens een kundige copywriter. Vertrouw je je Engelse teksten aan mij toe, dan zet ik mijn copywritersoog en -pen in tijdens het vertaalproces. Ik ga secuur en perfectionistisch te werk om een authentieke tekst te creëren die je Nederlandstalige doelgroep bereikt. Want dat is het doel als je teksten laat vertalen van Engels naar Nederlands!

Waarom een freelance vertaler Engels inschakelen?

Een vertaling die de tone of voice van je tekst intact houdt, de gevoelswaarde overbrengt en lezers van de doeltaal de oorspronkelijke boodschap – binnen hun culturele raamwerk – laat begrijpen. Zo’n vertaling wil je. Ik ga er graag mee aan de slag.

Inmiddels heb ik bijna tien jaar ervaring als freelance vertaler Engels-Nederlands en Nederlands-Engels. In die tijd heb ik websites, boeken, wetenschappelijke teksten, blogs, bedrijfsmagazines en vele andere tekstsoorten vertaald voor diverse organisaties, zoals marketing- en communicatiebureaus, IT-bedrijven, overheidsinstanties, stichtingen en trainingsinstituten. Zowel directe opdrachtgevers als gerenommeerde vertaalbureaus schakelen mij regelmatig in als vertaler Engels.

De vertaalaanpak die ik heb ontwikkeld, heeft mij vele tevreden klanten opgeleverd:

  • Als native speaker van beide talen doorgrond ik snel de achterliggende gedachte van een tekst. Deze vertaal ik op aansprekende manier naar de doeltaal;
  • Ik kijk naar de brontekst als vertaler Engels, maar ook als copywriter. Daardoor wordt je vertaling ook in de doeltaal een aantrekkelijk geschreven tekst;
  • Mijn grondige taalkennis stelt me in staat om voor grammaticale perfectie te zorgen;
  • Ik vertaal zeer nauwkeurig op woord-, zins- en tekstniveau om een kwalitatieve vertaling op te leveren;
  • Een goede vertaler Engels kan creatief omspringen met de taal en beschikt over een flinke dosis empathie. Ik vind een passend equivalent voor originele woordspelingen en vind het belangrijk om me in te leven – in jou en je doelgroep;
  • Ik werk met geavanceerde vertaalsoftware. Deze heeft niets te maken met vertaalmachines zoals Google Translate! Vertalen is en blijft mensenwerk. De software dient enkel als ondersteunende tool. Zo is het mogelijk om terminologielijsten aan te leggen voor een klant om de consistentie in een vertaling te bewaken. Ook kan ik gemakkelijk een vertaalcheck uitvoeren om na te gaan of er geen stukken zijn overgeslagen.

Engelse teksten laten schrijven of redigeren

Een nieuwe tekst laten schrijven of een professional met een kritisch oog laten kijken naar een bestaande tekst? Daarvoor kun je ook bij mij terecht. Naast vertaler Engels ben ik namelijk ook copywriter, tekstschrijver en redacteur.

Vertaler Engels nodig?

Een freelance vertaler Engels inschakelen om teksten te vertalen van Nederlands naar Engels of van Engels naar Nederlands? Neem contact op met tekstbureau Lexi Perfect. Ik bespreek de mogelijkheden graag met je!

Klaar om je doelgroep te raken met tekst?

PORTFOLIO
Back To Top