skip to Main Content
Tekstschrijver Inhuren? Tips Voor Een Geslaagde Samenwerking

Wil je een tekstschrijver inhuren en vind je het belangrijk om het meeste uit de samenwerking te halen? Je kunt diverse maatregelen treffen om goed beslagen ten ijs te komen.

Na een lange zoektocht heb je een freelance tekstschrijver gevonden met wie het klikt. Een die jouw bedrijf begrijpt en die kwalitatieve teksten levert. Het doel: zo snel mogelijk aan de slag gaan met jouw project. Maar hoe begin je nu precies?

In deze blog geef ik je twee tips waarmee je een prettige en soepele samenwerking met een tekstschrijver kunt bevorderen!

1. Briefing: fundament voor het gewenste resultaat

Een tekstschrijver inhuren is slechts de eerste stap richting geslaagde teksten. Wil je goede content die geheel aansluit op jouw wensen, dan is het cruciaal dat je met de tekstschrijver om de (digitale) tafel gaat zitten voor een briefing. Bespreek in ieder geval de volgende zaken:

  • Je business: wie ben je? Welk product of welke dienst bied je aan? Wat zijn je visie, missie en motto?
  • Je doelgroep: wie is jouw ideale klant?
  • Het doel van de tekst: wat wil je bereiken met de tekst? Moet deze informeren, enthousiasmeren of aanzetten tot actie?
  • De tone of voice en stijl: hoe willen jouw klanten worden aangesproken? Hoe communiceren zij doorgaans?

2. Goede communicatie is het halve werk

Een samenwerking valt of staat met communicatie. Spreek daarom af met je tekstschrijver dat jullie open, eerlijk, opbouwend en respectvol met elkaar zullen communiceren. Zorg daarnaast dat de volgende punten voor beide partijen helder zijn:

  • Correctieronde: wat verstaat de tekstschrijver hieronder en is deze inbegrepen?
  • Feedback: hoe moet je jouw feedback in de correctieronde aanleveren?
  • Deadline: wanneer is de uiterste opleverdatum van de tekst?

Tekstschrijver inhuren en prettig samenwerken?

Wil jij een tekstschrijver inhuren die zich verdiept in jouw business, doelgroep en doelstellingen? En houd je van prettige samenwerkingen? Neem gerust eens contact met me op. Ik bespreek graag met je of tekstbureau Lexi Perfect iets voor je kan betekenen!

Annalisa Marly

Als freelance copywriter, tekstschrijver, vertaler en contentspecialist help ik organisaties dagelijks uit de tekstuele nood. Van SEO-teksten tot whitepapers en van blogs tot bedrijfsrapporten: ik breng je boodschap kort, krachtig en bondig over op (digitaal) papier. In het Nederlands en Engels, want ik ben tweetalig. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een mix van kwaliteit, empathie en creativiteit. Heb je doeltreffende, authentieke teksten nodig? Neem gerust contact op met tekstbureau Lexi Perfect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top