skip to Main Content
Een Nieuwsbrief Opstellen: Hoe Doe Je Dat?

Een nieuwsbrief opstellen kan lastiger zijn dan je denkt. Want hoe zorg je ervoor dat ontvangers je nieuwsbrief daadwerkelijk lezen en niet na enkele seconden wegklikken?

Alles staat of valt met een goede structuur. Wil je een aantrekkelijke nieuwsbrief opstellen, dan is de manier waarop je informatie presenteert uitermate belangrijk. Je ontvangers hebben immers weinig tijd en willen op eenvoudige wijze door de content kunnen scrollen.

Wil je in een handomdraai een goed gestructureerde nieuwsbrief opstellen? Pas de tips in deze blog dan direct toe!

Een goede kop is het halve werk

Een heldere, aantrekkelijke kop spoort lezers aan om verder te lezen. Zorg dat niet alleen titels, maar ook tussenkoppen nieuwsgierigheid wekken, prikkelen én functioneel zijn.

Bulletpointverhalen

Een goede nieuwsbrief bevat teksten waarin interessante opsommingen zijn opgenomen. De scannende internetlezer vindt het namelijk fijn om een tekst in één oogopslag te kunnen overzien, zodat hij snel kan bepalen welke stukken relevant zijn voor hem. Zijn er bepaalde punten die de lezer absoluut niet mag missen? Verwerk deze dan in een overzichtelijk ‘bulletpointverhaal’.

Eérst de juiste volgorde

Presenteer de teksten in je nieuwsbrief op volgorde van relevantie. Zo bereik je ook de ontvanger die niet ‘verder leest dan zijn neus lang is’.

Houd de aandacht vast

Wil je een nieuwsbrief opstellen die méér doet dan je zakelijke contacten informeren over de actualiteiten binnen jouw bedrijf en vakgebied? Maak dan gebruik van het moment waarop je nieuwsbrieflezer even in jouw wereld duikt. Houd zijn aandacht vast door teksten te voorzien van relevante links naar webpagina’s. Voeg daarnaast uitnodigende, strategisch gepositioneerde call-to-actionbuttons in. Hiermee kan je nieuwsbrief zomaar leiden tot een kennismakings- of salesgesprek!

Nieuwsbrief opstellen met de hulp van een ervaren tekstschrijver?

Vind je het aanbrengen van structuur en het schrijven van pakkende teksten een tijdrovende taak, maar wil je wel graag een goede nieuwsbrief opstellen? Dan kun je je nieuwsbrief laten schrijven door een ervaren freelance tekstschrijver. Neem gerust eens contact op met tekstbureau Lexi Perfect. Ik bespreek de mogelijkheden graag met je!

Annalisa Marly

Als freelance copywriter, tekstschrijver, vertaler en contentspecialist help ik organisaties dagelijks uit de tekstuele nood. Van SEO-teksten tot whitepapers en van blogs tot bedrijfsrapporten: ik breng je boodschap kort, krachtig en bondig over op (digitaal) papier. In het Nederlands en Engels, want ik ben tweetalig. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een mix van kwaliteit, empathie en creativiteit. Heb je doeltreffende, authentieke teksten nodig? Neem gerust contact op met tekstbureau Lexi Perfect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top